Nathan werkt al 17 jaar bij Heutink ICT: “Het voelt als mijn tweede thuis”

Nathan van Dael behoort tot de oudgedienden van Heutink ICT. De 37-jarige ontwikkelaar begon op zijn 20e bij Heutink ICT en heeft nooit overwogen om van werkgever te wijzigen: “Daar zie ik namelijk helemaal geen reden voor.” Wij gingen met hem in gesprek.

Hoe houd je zeventien jaar bij dezelfde werkgever vol?

Probeer maar eens een IT-bedrijf in deze regio te vinden waar je zo veel mogelijkheden krijgt. Dat is denk ik niet te doen. Ik werk met prettige collega’s en een fijne klantenkring en krijg veel vrijheid en doorgroeimogelijkheden. Daarnaast vind ik het prettig dat ik dichtbij huis kan werken bij een stabiel en menselijk bedrijf.

Nathan van Dael

Wat bedoel je met menselijk?

Om een voorbeeld te noemen: vorig jaar ben ik uit elkaar gegaan met mijn toenmalige vriendin. Dat was best een moeilijke periode, mede omdat we twee prachtige kinderen van 3 en 5 jaar oud hebben. In die situatie moet je veel regelen, maar gelukkig heb ik vaak hulp gekregen van mijn collega’s. Het is fijn dat je werkgever je de ruimte geeft om alles af te wikkelen.

Doe je nog steeds hetzelfde werk als 17 jaar geleden?

Nee, want ik begonnen als Netwerkspecialist en ben vijf jaar later doorgegroeid naar het ontwikkelteam. Sinds dit jaar ben ik Teamleider Devicemanagement geworden. Samen met twee andere ontwikkelaars bouwen wij software om devices in de klas te beheren. Als teamleider zorg ik voor de randvoorwaarden zodat de ontwikkelaars zich volledig kunnen richten op het bouwen van software. Dan moet je denken aan het maken van documentatie, het testen van alles wat opgeleverd wordt en het uitwerken van user stories. Daarnaast geef ik coaching en technische ondersteuning.

Heb je nooit overwogen om te gluren bij de buren?

Tuurlijk denk je er wel over na, iedereen heeft zijn ups en downs op werkgebied. In de afgelopen zeventien jaar is het heus niet alleen maar rozengeur en maneschijn geweest, maar dat hoort er nou eenmaal bij. Ik heb kritisch gekeken naar wat ik wel en niet heb en ben altijd tot de conclusie gekomen dat het gras bij de buren niet groener is.

Wat geeft dan de doorslag dat je niet verder bent gaan kijken?

Ik zie helemaal geen reden om te switchen van werkgever. Ik zit hier goed op mijn plek en hoef echt niet van werkgever te veranderen, bijvoorbeeld in ruil voor een veel hoger salaris. Als ontwikkelaar kun je behoorlijk cashen, maar dan moet je wel flink gaan jobhoppen of naar het westen van het land. Maar voor mij is geld niet de belangrijkste drijfveer.

Wat is dan wel je belangrijkste drijfveer?

Odin Groep en Heutink ICT voelen voor mij als een tweede thuis. Als je 17 jaar bij dezelfde werkgever zit, dan moet je het wel leuk vinden. Ik ben immers meer dan de helft van de tijd dat ik wakker ben op kantoor. Naast dat ik de inhoud van mijn werk erg interessant vind, hebben wij ook een hechte groep collega’s. We trekken veel met elkaar op en hebben het gewoon gezellig. En na 17 jaar bij Heutink ICT hoef ik me nog absoluut niet te vervelen. In de IT gaat het zo snel dat je altijd wel een nieuwe uitdaging hebt, ook al blijf je op dezelfde plek zitten.

Benieuwd naar meer verhalen?

Lees hier de ervaringen van onze collega's!

Meer verhalen
Dionne Smit

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico