Hoe is het om te werken als IT-Specialist bij Previder?

Niet alleen op ons kantoor wordt er hard gewerkt aan klantomgevingen, maar ook bij onze klanten zijn IT’ers op locatie gedetacheerd om het maximale uit IT te halen. Sinds 2016 is Koen Boerkamp één van deze IT-Specialisten. Hij vertelt je wat deze rol precies inhoudt.

Wat doe je als IT-specialist?

Je bent onderdeel van onze afdeling Projecten & Consultancy. De afdeling bestaat uit Projectmanagers, IT-Specialisten, Cloud Architecten en Consultants met expertises in Microsoft, VMware, Citrix, Netapp, Ivanti en HP. Doordat veel klanten geen grote IT-afdeling op locatie hebben, is daar vaak specifieke kennis nodig op het gebied van beheer, applicaties en werkplekomgevingen. Bij Previder kunnen we die kennis leveren en word je als IT-specialist gedetacheerd om te ondersteunen bij allerlei vraagstukken over IT op locatie bij de klant, zoals virtualisatie, software en storage.

Aan wat voor projecten werk je?

Pfoe, dat is heel breed. Aan de ene kant ben ik gedetacheerd bij een aantal klanten waar ik het vaste aanspreekpunt ben voor het beheer van de omgevingen. Aan de andere kant werk ik aan verschillende projecten. Op dat moment ben je meer als Consultant aan het werk. Je ontwerpt en implementeert online werkplekomgevingen voor onze klanten. Zelf werk ik veel voor onze klanten in de zorg, zoals Bergman Clinics, Medisch Centrum Kinderwens en De Kinderkliniek, maar daarnaast kom ik ook bij klanten uit de zakelijke markt, zoals Lesscher Installatietechniek en BE Allbrass Industrial.

Wat maakt de rol van IT-specialist zo interessant?

Ik heb hiervoor op de IT-afdeling bij Wasco gewerkt en heb daar een ontzettend leuke tijd gehad, waar ik veel heb kunnen leren. Na acht mooie jaren was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde mij graag breder oriënteren, meer mensen ontmoeten en aan meerdere projecten werken. Deze zoektocht heeft mij uiteindelijk naar Previder gebracht waar mijn rol als IT-specialist ook daadwerkelijk afwisselender is en bracht wat ik zocht. De veelzijdigheid vind ik het leukste in mijn werk, want je krijgt met heel veel facetten van IT te maken. Als je bijvoorbeeld weet dat je elke dag duizenden dozen moet vouwen dan is de uitdaging er snel af. Gelukkig zit ik in deze rol helemaal op mijn plek, want elke dag krijg ik te maken met andere situaties, klanten en omgevingen.

Hoe blijf je bij de les als het gaat om ontwikkelingen in de IT?

Je krijgt de kans om je te verdiepen in bepaalde specialisaties of technieken. Met de Odin Academy (het trainingsprogramma van Odin Groep, moederbedrijf van Previder) krijg je trainingen aangeboden en kun je certificeringen halen. Daarnaast is er ook maatwerk mogelijk. Zo heb ik mijn HBO Business IT & Management kunnen afronden met de hulp van Previder. Mijn studie is betaald en ik heb tegemoetkoming gekregen om in mijn vrije tijd te studeren. Kortom, er wordt specifiek gekeken naar jouw situatie en hoe jij je kunt ontwikkelen. Dat is dus top geregeld!

Wat maakt werken bij Previder leuk?

Zoals eerder aangegeven heb ik hiervoor gewerkt bij Wasco, wat echt een familiebedrijf is. Bij Previder voelt het net zo. Je bent absoluut geen nummertje en dat vind ik bijzonder gezien de grootte van de organisatie. Met name de laagdrempeligheid vind ik erg prettig. Je hoeft bijvoorbeeld niet te schromen om bij onze directeuren naar binnen te lopen. Verder kom je terecht in een hecht team, waar iedereen voor je klaar staat om je verder te helpen. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om de volgende stap te zetten in je IT-carrière!

Benieuwd naar meer verhalen?

Lees hier de ervaringen van onze collega's!

Meer verhalen

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico