"Ze besteden hier echt aandacht aan stagiairs"

Stefan Borkent (20) koos na de havo voor de opleiding HBO-ICT bij Saxion in Enschede. Binnen die opleiding volgt hij de Business-richting. "In het eerste jaar maak je kennis met drie richtingen. Bij de Business-richting gaat het vooral om processen en procesverbetering binnen bedrijven. Dat sprak me het meest aan, daarom heb ik die richting gekozen."

Dynamics-project

Stefan legt uit dat de Business-richting de minst technische is binnen zijn opleiding. "Ik zou misschien wel een echte techneut kunnen zijn, maar daar ligt mijn interesse niet. Vakken als programmeren heb ik altijd heel interessant gevonden, maar niet om er mijn hele leven mee bezig te zijn." Voor zijn stage heeft Stefan zich georiënteerd bij diverse IT-bedrijven. "Op een gegeven moment kwam ik een vacature tegen bij Odin Groep, Odin Business Support om precies te zijn. Zij hadden een stagiair nodig bij een project waarbij de hele Odin Groep gaat overstappen van het bestaande ERP-systeem naar Microsoft Dynamics 365. Dat trok me aan, want op school had ik alleen nog maar aan kleinere projecten gewerkt, met vier tot zes personen. Hier werd ik ineens betrokken bij een heel groot project bij een professionele organisatie."

Bezig met techniek én mensen

Wat Stefan aanspreekt in zijn stageopdracht? “Bij de overstap naar Dynamics komt de nodige datavisualisatie kijken, daarvoor wordt het programma Microsoft Power BI gebruikt. Mijn opdracht is uit te zoeken wat een afdeling nodig heeft of wil zien in een rapport, en dat dan ook daadwerkelijk te visualiseren met behulp van Power BI. Het concrete product dat ik uiteindelijk aflever, is een dashboard waarmee de gebruikers snel en eenvoudig grafieken en andere gegevens kunnen raadplegen. Ik zit dus niet de hele dag achter de computer, maar voer ook gesprekken met de mensen die mijn oplossing moeten gaan gebruiken. Die combinatie past bij me. Het mooie is ook dat datavisualisatie een vak is binnen de Business-richting die ik volg. Dat sluit dus heel goed aan.”

Ambitieus

Stefan heeft veel waardering voor de manier waarop hij als stagiair bij Odin Groep wordt begeleid. "Ik leer veel van mijn stagebegeleider, maar ook de sessies die Odin Groep naast de stage organiseert vind ik superinteressant. Die helpen me ook mezelf te ontwikkelen. Ze besteden hier echt aandacht aan stagiairs, bij andere bedrijven zie je dat niet zo vaak. Je hebt als stagiair ook contact met mensen van alle bedrijven binnen Odin Groep, je komt van alles wel een beetje te weten. De sfeer heeft me in positieve zin verrast, je kunt hier gewoon bij iedereen naar binnen lopen. Ik zou hier graag willen werken, maar dan moet er wel werk voor me zijn dat ik graag wil doen. Zo ambitieus ben ik wel."

Wil je ook stage lopen bij Odin Groep?

Wil je ook stage lopen bij Odin Groep, maar is er op dit moment geen relevante stage beschikbaar? Neem dan contact met onze recruiter op en stel je opdracht of stage voor.

Laat een bericht achter

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico