Samen werken aan innovatieve data-gedreven oplossingen

Grote projecten en klanten met een maatschappelijke impact. Dáár wordt Erik van Esch enthousiast van. Al negen jaar is hij aan boord bij Winvision, waar hij als teamlead Data, Apps & AI met allerlei bekende organisaties meedenkt over innovatieve data-gedreven oplossingen die iets bijdragen aan de kwaliteit van ons leven.

Slimme gebouwen

Gevraagd naar een voorbeeld van de opdrachtgevers voor wie hij met zijn team werkt, noemt Erik een bijzonder samenwerkingsverband met bouwbedrijf Heijmans en schoonmaakorganisatie CSU. "Samen realiseren wij slimme gebouwen met behulp van ons IoT-platform Beyond Eyes. Daarvoor maken we gebruik van sensoren in gebouwen die van alles meten, zoals warmte, CO2-gehalte, beweging en geluid. Aan de hand van de data van die sensoren kunnen we bijvoorbeeld inzichtelijk maken welke ruimtes op een dag intensief gebruikt zijn en welke juist niet. Zo kunnen de gebruikers van een pand de ruimtes efficiënter gaan benutten. En door sensordata heel doelgericht te combineren met menselijke informatie, kunnen we schoonmaakmedewerkers in staat stellen slimme schoonmaakroutes te plannen. Dit is een innovatie waarmee we zelfs kans maken op een Computable Award in de categorie Digitale Innovatie.”

Nieuwe richtingen verkennen

In de werkzaamheden van Erik en zijn team speelt Microsoft Azure een prominente rol. "Dit platform helpt ons praktische en toepasbare oplossingen te realiseren. Daarbij is er ook veel ruimte om nieuwe richtingen te verkennen. Doordat we werken voor grote opdrachtgevers, krijgen we vaak de gelegenheid om interessante Proof of Concepts op te zetten en innovatieve oplossingen te bouwen."

Toegevoegde waarde

Erik vindt het in zijn werk vooral belangrijk om toegevoegde waarde te leveren. "En dan niet alleen in termen van efficiëntie en snelheid. Zo kan ik me nog heel goed mijn eerste klant herinneren. We mochten systemen bouwen voor het Nederlandse Rode Kruis, dat in derdewereldlanden mensen in nood helpt. Dan weet je gelijk waar je het voor doet."

Authentiek en klantgericht

Wat maakt Winvision anders dan andere organisaties? "Dat de klant altijd onderdeel is van ons team. Samen gaan we voor een gezamenlijk doel en bouwen we aan de oplossingen. Het komt vaak voor dat het zelfs aanvoelt alsof je collega’s van elkaar bent. Ik denk dat dat komt doordat we altijd streven naar authenticiteit en klantgerichtheid. Dat maakt Winvision naar mijn idee onderscheidend.”

Senior Azure .NET developers gezocht

Op het moment van schrijven bereidt Erik zich voor op de volgende stappen van de organisatie en zijn team. “Onze klantenkring groeit en huidige samenwerkingen worden geïntensiveerd. Dat betekent dat we extra collega’s mogen verwelkomen binnen heel Winvison. Specifiek voor mijn team zoeken we meerdere Azure .NET developers waarvan één senior."

Azure .NET developer

Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Winvision? Erik vertelt je er graag meer over. In de vacature vind je zijn contactgegevens.

Bekijk de vacature

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico