"De combinatie van variatie en complexiteit maakt dit werk leuk"

Sinds begin vorig jaar werkt Harbert-Jan Dinkla (54) bij Heutink ICT als IT Engineer bij het team Operations. Zelf is hij trouwens niet zo van de Engelse termen. "Natuurlijk, in de IT ontkom je af en toe niet aan Engels. Maar noem mij maar gewoon systeembeheerder, dat is wat ik doe." Maar wat doet hij dan precies? We vroegen het hem!

In zijn functie houdt Harbert-Jan zich bezig met database- en systeembeheer in de breedte. "Wij beheren alle back-end systemen van de klanten van Heutink ICT. Ik heb het dus niet over de werkstations – daar hebben we de servicedesk voor – maar over de IT-infrastructuren. Ook onze eigen IT, met onder meer de systemen waarop de ontwikkelaars van Heutink ICT werken aan nieuwe oplossingen, valt onder onze verantwoordelijkheid. We werken met verschillende platformen, zoals Citrix en Azure, en alles is gevirtualiseerd."

Midden in de organisatie

Het team Operations speelt binnen Heutink ICT een cruciale rol, vertelt Harbert-Jan. "Als afdeling staan we midden in de organisatie, iedereen heeft ons nodig. Zo kloppen de collega's van de servicedesk ook bij ons aan als ze vragen krijgen die ze zelf niet kunnen beantwoorden. Wat me verder goed bevalt, is dat je de gelegenheid krijgt om af en toe even lekker in de techniek te duiken. De combinatie van variatie en complexiteit maakt dit werk leuk. Daarbij hebben we ook nog eens een geweldig team, met mensen van verschillende leeftijden. Dat is prettig werken."

Sociale vaardigheden

Harbert-Jan vindt het een pluspunt dat Heutink ICT onderdeel is van Odin Groep. "Binnen die totale organisatie hebben we heel veel disciplines en knowhow in huis. Als je daar gebruik van wilt maken, moet je natuurlijk wel zelf de contacten aanleggen en de interactie aangaan. Je moet niet alleen maar in je eigen coconnetje blijven zitten. Sociale vaardigheden zijn wel belangrijk in het werk op onze afdeling."

Korte lijnen

De werksfeer bij Heutink ICT was voor Harbert-Jan een aangename verrassing. "Toen ik hier ruim een jaar geleden begon, kwam ik bij een kleine organisatie vandaan. Dan verwacht je dat het bij zo'n grote club allemaal wat minder persoonlijk is. Maar dat is me honderd procent meegevallen. Ik ben zeer enthousiast over de toegankelijkheid en de betrokkenheid binnen de organisatie en de manier waarop collega's elkaar ondersteunen. De lijnen zijn kort, je kunt altijd wel even bij iemand terecht voor informatie, advies of hulp. Als je iets niet weet, kun je het gewoon vragen, zo is de cultuur hier. Je hoeft niet alwetend te zijn."

De onderwijswereld

Het feit dat Heutink ICT helemaal gefocust is op de onderwijswereld, geeft het werken bij het bedrijf toegevoegde waarde, aldus Harbert-Jan. "Onze toekomst en die van onze kinderen staat of valt met de kwaliteit van ons onderwijs. Zonder goed opgeleide mensen kom je nergens. Daarom vind ik het mooi dat ik daar vanuit mijn werk tools voor kan aanleveren, zoals IT-structuren die ervoor zorgen dat scholen altijd kunnen doorwerken. De afgelopen periode hebben we daarin extra grote stappen gezet. Ik denk dat we met z'n allen iets hebben gerealiseerd waarvan we ook in de toekomst nog de vruchten kunnen plukken."

Ook aan de slag als IT Engineer?

Of zoals Harbert-Jan zegt: systeembeheerder?
Heutink ICT zoekt collega's!

Bekijk hier de vacature

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico