"Als je je best doet, krijg je daar ook waardering voor"

Sommige mensen weten al op jonge leeftijd welke kant ze op willen. Zo noemt Roy Wesseling (23) zichzelf een geboren ICT'er. Al sinds zijn prille jeugd is hij dol op computers en programmeren. Intussen is hij vierdejaars en loopt hij voor het tweede opeenvolgende jaar stage bij Heutink ICT.

Goed gevoel

Nadat hij in 2020 al een meewerkstage had gelopen, koos Roy ervoor om ook zijn afstudeerstage bij Heutink ICT te volgen. De keuze bleek niet moeilijk: “Het vrijblijvende hier vind ik erg prettig. Na mijn eerste stage bij Heutink ICT waren er een aantal andere bedrijven die mij benaderden voor een stage, maar de harde eis was dat ik daarna in vaste dienst zou komen. Dat vond ik niet prettig. Ik wist toen nog niet of ik na mijn stage nog een master wilde doen, maar wilde de mogelijkheid wel openhouden.” Roy woog zijn opties af en koos wederom voor Heutink ICT: “Ik wist dat ik hier echt impact kon maken. Dat gevoel dat ik niet zomaar een stagiair ben, gaf de doorslag.”

Afstudeeropdracht

Roy draait mee in een team van softwareontwikkelaars dat zich bezighoudt met MOO [Mijn Omgeving Online; in Nederland het toonaangevende startplatform voor het primair onderwijs; red.]. “Een school heeft in MOO allerlei groepen staan met daarin leerlingen en leraren. Ik ben bezig om een koppeling te bouwen waardoor de informatie van leerkrachten en leerlingen in MOO geautomatiseerd doorgevoerd wordt in Google Classroom. Zo krijgt iedereen automatisch de juiste toegang en informatie. Dit scheelt een school enorm veel tijd.”

Verrassend gemoedelijk

Zijn ervaringen tot nu toe vat Roy kernachtig samen: "Super! Ik was er in het begin wel een beetje bang voor: zo'n groot bedrijf met allemaal managementlagen. Maar het is hier juist heel gemoedelijk, bijna huiselijk. Je wordt niet behandeld als een goedkope kracht, en als je echt je best doet, krijg je daar ook waardering voor. En fouten maken mag. Je doet heel veel dingen voor het eerst, daar ben je stagiair voor." De extraatjes die je als stagiair in de vorm van een stageprogramma krijgt, waardeert Roy: “Met de stagiairs hebben we een aantal workshops gehad en een rondleiding in het datacenter. Dat is echt een toegevoegde waarde.””

Het werkveld in

Roy loopt stage tot en met juni. Het idee om daarna met een master te beginnen, heeft hij laten varen. “Door de coronamaatregelen zijn er veel programma’s afgelast. Er blijven nu weinig masters over die ik interessant vind. Daarom ga ik toch het werkveld in. Of dat bij Heutink ICT is? Dat zou zomaar kunnen!”

Wil je ook stage lopen bij Odin Groep?

Wil je ook stage lopen bij Odin Groep, maar is er op dit moment geen relevante stage beschikbaar? Neem dan contact met onze recruiter op en stel je opdracht of stage voor.

Laat een bericht achter

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico