"Als je je best doet, krijg je daar ook waardering voor"

Sommige mensen weten al op jonge leeftijd welke kant ze op willen. Zo noemt Roy Wesseling (21) zichzelf een geboren ICT'er. Al sinds zijn prille jeugd is hij dol op computers en programmeren. Intussen is hij derdejaars en loopt hij stage bij Heutink ICT.

Goed gevoel

Voor zijn stage kon Roy kiezen uit twee bedrijven, waarvan Heutink ICT er dus een was. De keuze bleek niet moeilijk: "Bij dat andere bedrijf had ik vanaf het begin geen goed gevoel, dat was me te zweverig, een beetje te hip. Daar ben ik totaal niet van, dat wil ik niet. Het grappige is dat mijn buurman bij Heutink ICT werkt. Hij vertelde me dat ze bij Odin Groep vaak stagiairs zoeken. Zo heb ik een mailtje gestuurd, en ze bleken inderdaad interesse te hebben. Ik heb eerst een kennismakingsgesprek gehad en een soort meet & greet met de afdeling en het bedrijf. Het gevoel bleek van beide kanten goed."

Meewerkopdracht

Roy heeft als stagiair vanuit zijn opleiding een meewerkopdracht gekregen. "Het is niet een specifiek project dat ik binnen een half jaar moet afronden. Ik draai mee in een team van softwareontwikkelaars dat zich bezighoudt met MOO [Mijn Omgeving Online; in Nederland het toonaangevende startplatform voor het primair onderwijs; red.]. Als stagiair krijg ik de ruimte om zo breed mogelijk werkervaring op te doen. De opleiding heeft me wel opdracht gegeven om ook te werken aan een persoonlijk leerdoel dat ik zelf mocht bepalen. Ik heb ervoor gekozen dat ik beter testen wil leren schrijven. Dat past mooi in mijn meewerkopdracht, want testen schrijven is iets waar ik hier elke dag mee te maken heb."

Verrassend gemoedelijk

Zijn ervaringen tot nu toe vat Roy kernachtig samen: "Super! Ik was er in het begin wel een beetje bang voor: zo'n groot bedrijf met allemaal managementlagen. Maar het is hier juist heel gemoedelijk, bijna huiselijk. Je wordt niet behandeld als een goedkope kracht, en als je echt je best doet, krijg je daar ook waardering voor. En fouten maken mag. Je doet heel veel dingen voor het eerst, daar ben je stagiair voor. Ik voel me hier zo thuis, dat ik graag bij Heutink ICT zou willen werken. Wel eerst mijn studie afmaken natuurlijk, en dan waarschijnlijk nog een Master er achteraan. Voorlopig bevalt het studeren me nog te goed."

Wil je ook stage lopen bij Odin Groep?

Wil je ook stage lopen bij Odin Groep, maar is er op dit moment geen relevante stage beschikbaar? Neem dan contact met onze recruiters op en stel je opdracht of stage voor.

Laat een bericht achter

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

KvK: 08218257
BTW-nr: NL821947126B01

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico