Tijdlijn

Van een zolder in de jaren 90 uitgroeien tot een van de meest veelzijdige IT-organisaties van Nederland.

Van zolder tot ruim 750 medewerkers. Wat een reis!

Reis met ons mee door de tijdlijn van de geschiedenis van Odin Groep.

 1. Oprichting ''Hoe het begon''

  Hans Lesscher was 18 toen hij in Saasveld begon met het verkopen van zelfgebouwde pc's.

 2. Start Lesscher IT Professionalisering

  In dit jaar begonnen onze IT-activiteiten serieuze vormen aan te nemen. Onze klantenkring werd groter, nieuwe collega’s werden aangenomen en de naam Lesscher Computers werd aan de gevel gehangen. De groei ging door en in de jaren daarna werd het bedrijf omgedoopt tot Lesscher IT: een eigentijdse en professionele dienstverlener, die zijn activiteiten onderverdeelde in Softwareontwikkeling, Automatisering, Detachering en Telecommunicatie.

 3. Start Heutink ICT

  In 1999 werd een samenwerking gestart met Heutink Primair Onderwijs in Rijssen. Dat resulteerde in een zusterbedrijf van Lesscher IT dat zich puur richtte op de onderwijsmarkt: Heutink ICT. Binnen no-time groeide de totale organisatie naar 75 medewerkers.

 4. Verhuizing Hengelo

  Na een verhuizing naar een bedrijfspand in Weerselo moest binnen 10 jaar alweer een ander onderkomen gevonden worden. Lesscher IT koos een prominente locatie aan de Platinastraat in Hengelo als nieuwe basis.

 5. Overname Introweb

  Onze organisaties bleven hard groeien en we waren toen allang niet meer de pc-bouwer van weleer. Datacenter en cloud-diensten deden hun intrede in de markt. Voor Hans Lesscher aanleiding om Introweb over te nemen. Introweb had een eigen datacenter en hield zich bezig met cloud solutions. Dit was de start van diverse outsourcing services.

 6. Introweb wordt Previder

  De datacenter- en cloudservices lopen goed zo goed dat het tijd is voor een nieuw datacenter en vindt een locatie aan de Barnsteenstraat in Hengelo. Op dat moment is ons datacenter een van de grootste buiten de Randstad. Bij deze groei pastte een nieuwe naam en toen werd Previder in het leven geroepen. Een nieuw bedrijf met een breed scala aan managed services waar de hele groep van zou profiteren.

 7. Oprichting Odin Groep

  Om bij deze stormachtige ontwikkelingen de structuur zo helder mogelijk te houden, werd in 2007 een nieuw organisatiemodel opgezet. Hiermee ontstond het ‘groepsdenken’. Er werden stafafdelingen ingericht waardoor de afzonderlijke bedrijven zich sindsdien duidelijk konden profileren. Het model vormde ook de basis voor de overkoepelende organisatie die in 2010 het licht zag: Odin Groep.

 8. Overname onderwijs bedrijven

  Onder de vleugels van Odin Groep werd Heutink ICT een van de toonaangevende spelers in het onderwijs als het gaat om digitalisering. Om de groei extra kracht bij te zetten werden een tweetal overnames gedaan. Concurrent StationtoStation werd overgenomen van KPN, later volgde een tweede overname om de aanwezigheid in het zuiden van Nederland te verstevigen: ICTPrimair dat werd omgedoopt tot Reinders ICT.

 9. Odin Software wordt Web2Work

  Wanneer er software gebouwd moest worden gebeurde dit vanuit onze eigen interne software afdeling. Zij bouwen maatwerk applicaties voor onze bedrijven en hun klanten. Om hun (groei)ambities extra kracht bij te zetten kreeg deze interne afdeling in 2012 een eigen naam genaamd Web2Work en zo was er een nieuw bedrijf in het leven geroepen. Een echte softwareclub met focus op online portalen, sharepoint en webapps.

 10. Nieuw pand Expo & Datacenter

  Een cruciaal jaar in de geschiedenis van Odin Groep was 2008. Toen kocht de Lesscher IT Groep (zoals de organisatie toen nog heette) het Expo Center in Hengelo. In dit voormalige beurscomplex aan de A1 is er voor Previder een gigantisch datacenter ingericht. Op hetzelfde terrein staat de moderne toren waarin Odin Groep − en alle bedrijven die ertoe behoren − in de loop van 2013 hun intrek hebben genomen. Daarmee is de cirkel rond en bevindt de grootste IT-organisatie van Oost-Nederland zich onder één dak.

 11. Fusie Previder & Lesscher IT

  In begin 2017 fuseren Lesscher IT en Previder, waarna de nieuwe organisatie verder gaat onder de naam Previder. Door het samenvoegen van twee succesvolle bedrijven binnen Odin Groep wordt er een stevige basis gelegd om de gewenste groei te kunnen realiseren. Zo worden eindgebruikers, IT-dienstverleners en softwarebouwers vanuit één krachtige organisatie bediend.

 12. Overname Winvision

  Om haar groeiambities waar te maken en haar rol als toonaangevende Microsoft-partner verder uit te bouwen, sluit Winvision zich in april 2018 aan bij Odin Groep. Winvision heeft 140 medewerkers en krijgt, net als de andere bedrijven binnen Odin Groep, volwaardige toegang tot de faciliteiten en kennis van de groep. Odin Groep groeit naar een IT-organisatie met 470 medewerkers. Winvision opent in het volgende jaar ook een vestiging in Hengelo.

 13. Web2Work gaat op in Heutink ICT & Winvision

  In dit jaar viel het doek voor Web2Work. Het softwarebedrijf had teveel overlap met de activiteiten van de andere bedrijven. De onderwijsactiviteiten werden onder gebracht bij Heutink ICT en de zakelijke tak ging in Winvision. Hierdoor onstond meer focus en duidelijkheid in de bedrijfsactiviteiten.

 14. Fortino Capital neemt belang in Odin Groep

  Het was tijd voor een volgende stap - Fortino Capital Partners neemt een belang in Odin Groep, een onafhankelijke ICT-dienstverlener die organisaties ondersteunt bij hun digitale transformatie. In Fortino vonden we de partij om de verdere groeiambities kracht bij te zetten en samen Odin Groep verder uit te bouwen, waarbij kwalitatieve dienstverlening en klantentevredenheid voorop staan.

 15. Overname Platani

  Odin Groep versterkt positie in centraal Nederland door overname Platani. Odin Groep neemt in 2020 Platani over, kennispartner voor infrastructuren, cloud en werkplekken. Platani is gevestigd in Vianen en wordt samengevoegd met dochterbedrijf Previder. Zo versterkt Previder de slagkracht, expertise en het portfolio als landelijke managed service provider. De ruim 40 medewerkers van Platani worden per 1 april toegevoegd aan het team van Previder aan de Lage Biezenweg in Vianen waar ook zusterbedrijf Winvision is gevestigd. Hiermee is ook een Previder locatie in Vianen geopend.

 16. Odin Groep neemt Unified over

  Odin Groep doet opnieuw een overname in Nederland, met de steun van investeringsmaatschappij Fortino Capital. Unified, specialist in infra en managed IT-services voor de woningcorporatiemarkt, gaat als onderdeel binnen Previder verder onder de naam Previder Corporaties.


 17. Apax Partners neemt meerderheidsbelang in Odin Groep over van Fortino Capital Partners

  Apax Partners, één van de leidende private equity partijen in Europa, neemt samen met oprichter en het management van Odin Groep, een toonaangevende Managed IT & Cloud Service Provider, het belang in Odin Groep over van Fortino Capital Partners, een in de Benelux gevestigde B2B software- en IT-investeerder. Apax heeft de ambitie om, door zowel autonome groei als buy & build, de leidende positie van Odin Groep als Managed Service Provider in Nederland te versterken. Odin Groep is actief in het MKB, het onderwijs, de gezondheidszorg en woningcorporaties. Apax Partners investeert vanuit haar meest recente mid-market X fund met een omvang van €1,6 miljard.

 18. Apax Partners wijzigt naam in Seven2

  Apax Partners, aandeelhouder Odin Groep, wijzigt naam in Seven2. Een referentie naar het jaar dat Apax Partners werd opgericht.

 19. Odin Groep neemt Cloudwise over

  Om haar positie in het onderwijs te verstevigen neemt Odin Groep IT-dienstverlener Cloudwise, één van de toonaangevende IT-specialisten in het onderwijs, over. Cloudwise zet haar bedrijfsvoering met de huidige directie en management voort en krijgt daarbij volwaardige toegang tot de faciliteiten en kennis van de groep. Met deze overname kunnen we blijven innoveren en investeren in aansprekende oplossingen voor het onderwijs.

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo
Netherlands

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen
Netherlands

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico