04-06-2020

Previder behaalt ISO-certificeringen voor ISO 27017 en 27018

In het kort

Previder heeft twee nieuwe certificeringen behaald voor haar clouddiensten: ISO 27017 en ISO 27018. Beide ISO-certificeringen geven blijk van de hoge mate van toewijding van Previder om de informatiebeveiliging en privacybescherming van klantgegevens in cloudomgevingen te garanderen.

Wat is ISO 27017?

Jeroen Renard, Security Officer van Previder: “Een belangrijk deel van de dienstverlening van Previder draait om clouddiensten. Met ISO 27017 bewijzen we dat de beveiliging van informatie in onze cloudomgevingen goed geborgd is. Deze internationale norm is een uitbreiding op de bekende ISO 27001, de standaard voor informatiebeveiliging waar Previder al langere tijd voor gecertificeerd is.

Wat is ISO 27018?

Renard: “Deze normering is specifiek bedoeld voor cloudaanbieders die persoonsgegevens verwerken. Dan moet je denken aan het beveiligen en beheersen van vertrouwelijke persoonsgegevens, zoals klantdata, medische gegevens en informatie over burgers. Een belangrijke normering mede gericht op privacywetgeving als de AVG.”

Wat is het grootste voordeel van deze certificeringen?

“Als klanten hun systemen met medische en persoonsgegevens bij ons hosten is het belangrijk dat zij op ons kunnen vertrouwen. Met deze certificeringen tonen wij aan dat de privacy en bescherming van gegevens wordt gegarandeerd. Nog steeds krijgen we vragen van klanten of gegevens in de cloud wel veilig zijn, maar met deze certificeringen bestaat daar geen twijfel over. Je hoeft ons dus niet meer te vertrouwen op onze blauwe ogen, maar je krijgt zekerheid doordat de beveiliging onafhankelijk beoordeeld is door een externe partij.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Krijg als eerste ICT nieuws, vacatures en updates in jouw mailbox.

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo
Netherlands

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen
Netherlands

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico