17-08-2021

Odin Groep neemt Unified over en versterkt landelijke positie als Managed Service Provider

In het kort

Odin Groep doet opnieuw een overname in Nederland, met de steun van investeringsmaatschappij Fortino Capital. Unified, specialist in infra en managed IT-services voor de woningcorporatiemarkt, gaat als onderdeel binnen Previder verder onder de naam Previder Corporaties.

Previder zet hiermee verder in op de verticalisatie van het dienstenaanbod om nog beter in te spelen op de behoeften van zijn klanten. Daarnaast versterkt deze overname de landelijke positie als Managed Service Provider met vestigingen in Hengelo, Vianen, Utrecht en Nieuw-Vennep. Met de overname van Unified wordt ook het bedrijf Integrated Works onderdeel van Previder.

Leidende positie in de woningcorporatiemarkt

Het aantal medewerkers van Odin Groep groeit met deze overname naar circa 650, waarmee in 2021 een omzet gerealiseerd wordt van 135 miljoen. Hans Lesscher, directeur van Odin Groep: “Met de overname verkrijgt Previder een leidende positie in de woningcorporatiemarkt. Bovendien stelt het ons in staat om de ervaring en deskundigheid die Unified en Previder door de jaren in de sector hebben opgedaan te bundelen in een specifiek bedrijfsonderdeel voor woningcorporaties. Daarmee creëren we een gespecialiseerd, compleet en modern aanbod van managed IT-services voor woningcorporaties van elke omvang.”

Uitgesproken ambitie

De overname van Unified is de derde onder de vlag van investeringsfonds Fortino Capital. Renaat Berckmoes, Partner bij Fortino Capital: “Odin Groep heeft een uitgesproken ambitie om verder te groeien in mensen, expertise en klantenportfolio. De overname van Unified past in de groeistrategie waarbij we zowel portfolioverbreding en marktspecialisatie als geografische uitbreiding realiseren. Samen met Heutink ICT en Winvision – beide ook onderdeel van Odin Groep – zijn we goed op weg om uit te groeien tot een landelijke IT-partner voor zorg, woningcorporaties, overheid en het MKB-segment.”

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico