01-06-2021

Odin Groep neemt opnieuw IT-bedrijf over in centraal Nederland

In het kort

Odin Groep, sinds 2019 actief onder de vlag van Fortino Capital, doet opnieuw een overname in Nederland. Pimarox, specialist in infra en managed services, is per 28 mei aangesloten bij Previder, een dochteronderneming van Odin Groep. Managed service dienstverlener Previder verbreedt zo het portfolio en versterkt de landelijke positie.

Hans Lesscher, oprichter en algemeen directeur van Odin Groep, is enthousiast over de overname van Pimarox. “Het toevoegen van Pimarox-collega’s aan onze Previder-organisatie zorgt voor een verbreding van ons portfolio met focus op het ondersteunen van klanten op locatie. Met de overname van Pimarox is een volgende stap gezet in onze groeistrategie.”

Uitgesproken ambitie

De overname van Pimarox is de tweede onder de vlag van investeringsfonds Fortino Capital. Renaat Berckmoes, Partner bij Fortino Capital: “Odin Groep heeft een uitgesproken ambitie om verder te groeien in mensen, expertise en portfolio. De overname van Pimarox past bij de groeistrategie waarbij we zowel portfolioverbreding als geografische uitbreiding realiseren. We kijken ernaar uit om met het team van Pimarox onze kwalitatieve dienstverlening verder te doen groeien.”

*Op de foto Hans Lesscher (algemeen directeur Odin Groep) en Wouter Veltman (voormalig eigenaar Pimarox)

Logische stap voor Pimarox

Wouter Veltman, voormalig eigenaar van Pimarox, blijft aankomend jaar betrokken bij de integratie. Hij licht toe: “Pimarox had al langer de ambitie te groeien door het realiseren van acquisities. In de integratie met Previder hebben we de juiste schaalgrootte en verbreding van ons portfolio gevonden. De afgelopen jaren heb ik goede en fijne mensen om mij heen verzameld, waardoor ik mij kan focussen op een succesvolle overgang naar Previder. De directe aansturing van onze organisatie blijft in handen van business unit directeur Remko Francken, die al 14 jaar werkt bij Pimarox.”

Over Previder

Previder levert managed IT-diensten van werkplek tot in de cloud. Oplossingen worden op locatie of veilig vanuit de eigen twin-datacenters in Nederland geïmplementeerd. Vandaaruit worden technische infrastructuur en cloudtechnologie geleverd die nodig zijn voor het betrouwbaar en schaalbaar hosten van bedrijfskritische applicaties. Naast een breed aanbod van producten en diensten staat Previder vooral voor een persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen. Hierdoor is het bedrijf een sterke samenwerkingspartner voor zorg, overheid, bedrijfsleven en de IT- sector. Meer informatie: www.previder.nl.

Over Pimarox

Pimarox is sinds 1997 actief op de ICT-markt en heeft ruim 80 ICT-professionals in dienst op het gebied van infrastructuur, beheer, systeem- en applicatiespecialismen en projectmanagement. Pimarox gelooft in vakmanschap: onze mensen bepalen onze kwaliteit. Pimarox is gevestigd in Soesterberg en ondersteunt grootzakelijke klanten door het hele land met complexe IT-vraagstukken. De diepgaande kennis van onze infrastructuurspecialisten maakt Pimarox tot een ijzersterke speler in de markt. Op basis van een bewezen concept voeren professionals van Pimarox Managed Services verbeteringsslagen uit die een geoliede automatisering voor de klant garanderen.

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico