17-07-2019

Fortino Capital Partners neemt een belang in Odin Groep

In het kort

Odin Groep en Fortino Capital Partners (“Fortino”) kondigen vandaag aan dat investeringsbedrijf Fortino een meerderheidsbelang heeft genomen in Odin Groep. Het management van Odin Groep heeft in Fortino de partij gevonden om de verdere groeiambities kracht bij te zetten en samen Odin Groep verder uit te bouwen, waarbij kwalitatieve dienstverlening en klantentevredenheid voorop staan.

Odin Groep is een onafhankelijke ICT-dienstverlener die bestaat uit de bedrijven Previder, Heutink ICT en Winvision. Odin Groep specialiseert zich in IT-oplossingen, cloudhosting, security, managed services en consultancy. Odin Groep vertrouwt op de kennis van 470 medewerkers om haar klanten te voorzien van de expertise bij het nemen van strategische beslissingen inzake ICT.

Odin Groep heeft twee vestigingen (Hengelo en Vianen), en gelooft sterk in hechte relaties om klanten te ontzorgen op ICT vlak. Odin Groep is sterk aanwezig in het segment van de kleine en middelgrote bedrijven, en heeft leidende marktposities in de zorgsector en het primair onderwijs. In 2018 behaalde Odin Groep een omzet van 82 miljoen Euro en een EBITDA van ruim 15 miljoen euro.

“Wij zien in Fortino de perfecte partner om ons in de volgende fase van onze groei te ondersteunen”, meldt Hans Lesscher, CEO en oprichter van Odin Groep. “Na bijna 30 jaar samen met mijn team bouwen aan de organisatie is het tijd voor de volgende stap voorwaarts. Fortino heeft de kennis, de ervaring en de financiële slagkracht die wij nu nodig hebben om onze ambities verder vorm te gaan geven. Hierbij blijven we trouw aan ons uitgangspunt: complete IT oplossingen leveren waarmee onze klanten het verschil kunnen maken”.

Duco Sickinghe, Managing Partner van Fortino Capital Partners: “De ICT markt evolueert snel waardoor organisaties het steeds moeilijker vinden om zich te omringen met de nodige kennis. We geloven sterk in de toegevoegde waarde van Odin Groep als ICT partner voor haar klanten. We kijken ernaar uit om Hans en zijn medewerkers te ondersteunen met de verdere groei van Odin Groep, zowel autonoom, als mogelijkheden om met andere bedrijven nauwer samen te werken.”

Over Odin Groep

Odin Groep biedt een veilig thuis voor IT-bedrijven en IT-specialisten. Een sterke focus op managed services, cloud- en datacenter oplossingen, security en adviesdiensten vormt een solide basis om te ondernemen, te innoveren en elkaar te versterken. Bovendien biedt Odin Groep brede backoffice-ondersteuning die de aangesloten bedrijven in staat stelt zich volledig te richten op hun klanten. Met ruim 470 medewerkers zorgen we ervoor dat onze klanten dagelijks op ons kunnen vertrouwen bij het maken van ICT gerelateerd beslissingen.

Over Fortino Capital

Fortino Capital Partners is een investeringsmaatschappij met een focus op technologie en digitale transformatie. Onze missie is het ondersteunen van ambitieuze management teams bij de realisatie van hun groeiplannen. Wij investeren in jonge bedrijven (venture capital) en gevestigde bedrijven (growth capital) waarbij groei integraal onderdeel is van de strategie. Fortino heeft vestigingen in België en Nederland, en investeert ook daarbuiten. De investeringsportfolio van Fortino bestaat onder andere uit MobileXpense, Maxxton en Teamleader. Voor meer informatie ga naar www.fortino.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Krijg als eerste ICT nieuws, vacatures en updates in jouw mailbox.

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico