27-02-2024

Cloudwise wordt onderdeel van Odin Groep

In het kort

Groei, innovatie, synergie en gedeelde passie voor het onderwijs zijn rationale voor overname

Om haar positie in het onderwijs te verstevigen neemt Odin Groep IT-dienstverlener Cloudwise, één van de toonaangevende IT-specialisten in het onderwijs, over. Cloudwise zet haar bedrijfsvoering met de huidige directie en management voort en krijgt daarbij volwaardige toegang tot de faciliteiten en kennis van de groep. Odin Groep gaat met dochteronderneming Heutink ICT en Cloudwise onderzoeken waar synergievoordelen te behalen zijn met de intentie om samen de ICT-dienstverlening voor het primair- en voortgezet onderwijs verder te ontwikkelen.

Volgens Arno Witvliet, CEO van Odin Groep, past deze stap helemaal in de groeistrategie van Odin Groep. Odin Groep stelt IT-bedrijven in staat te excelleren in hun eigen marktsegment. Om relevant te blijven, is groei, schaalgrootte en spreiding van markten noodzakelijk. “Vandaar dat onze strategie zich niet alleen richt op autonome groei, maar ook heel nadrukkelijk op het toevoegen van meer bedrijven binnen de groep. Bij voorkeur bedrijven die goed aansluiten bij voor ons bekende markten en bestaande portfolio’s. Om daarbij maximale synergie te creëren zoeken we naar organisaties die landelijk – of internationaal – actief zijn, dezelfde groeiambities hebben en – heel belangrijk – een vergelijkbare bedrijfscultuur hebben. Cloudwise voldoet ruimschoots aan deze criteria en gaat Odin Groep zonder twijfel verder helpen om onze activiteiten in het onderwijs verder te ontwikkelen. Met deze overname verwachten we dan ook te kunnen blijven innoveren en investeren in aansprekende oplossingen voor het onderwijs.”

Meer impact op het onderwijs
Cloudwise is met 11 jaar een relatief jonge IT-onderneming die haar dienstverlening en de digitale leer- en werkomgeving COOL heeft gebouwd op basis van Google Technologie. Dat bleek 11 jaar geleden een gouden zet. Het bedrijf was vanaf de start erg succesvol in het primair onderwijs, weet ook Jeroen Kuerble, CEO van Cloudwise. “Onze passie voor het onderwijs en de opkomende Google technologie, onder andere door de enorme vraag naar Chromebooks, zorgde ervoor dat we het onderwijs echt iets nieuws konden bieden. Volledig cloudbased en gemaakt voor het onderwijs. Die innovatie heeft ons ver gebracht. We hebben meer dan 2000 scholen en honderdduizenden dagelijkse gebruikers aan ons weten te binden.” Maar groter worden brengt ook enorme uitdagingen met zich mee. “Onze klanten worden groter en veeleisender, terwijl innovatie steeds duurder en complexer wordt. Om die ontwikkelingen het hoofd te kunnen bieden is schaalgrootte, groei en specifieke kennis nodig. En dat is precies wat Odin Groep en Cloudwise beiden in huis hebben. Door onze passie voor het onderwijs te bundelen, kunnen we met ICT meer impact maken op het onderwijs.”

Innovatie en betrouwbaarheid voor primair- en voortgezet onderwijs
Cloudwise zet haar activiteiten voort onder eigen naam en gaat samen met Odin Groep onderzoeken hoe de onderwijsactiviteiten – binnen Odin Groep samengevat onder Odin Onderwijs – in de toekomst beter op elkaar afgestemd en uiteindelijk samengevoegd kunnen worden. Rogier Borggreve, Directeur Odin Onderwijs, ziet enorm veel potentie. “Met Heutink ICT hebben we al een bedrijf dat ruim 25 jaar ervaring heeft met IT-dienstverlening in het onderwijs. In die jaren hebben we één ding geleerd. Je moet jezelf telkens weer opnieuw uitvinden, groeien en professionaliseren om je waarde voor het onderwijs te kunnen blijven leveren. En dat moet in een steeds hoger tempo. Thema’s als privacy, security, continuïteit en turn-key leveringen staan bovenaan de wensenlijst van het primair- en voortgezet onderwijs. En dat tegen een scherpe prijsstelling. Tot nu toe keken we over en weer heel goed welke features toegevoegd werden. Dat resulteert in oplossingen en diensten die steeds minder onderscheidend zijn. En dat is niet efficiënt. Aan beide kanten zitten veel knappe koppen die hetzelfde doen. Door samen verder te gaan kunnen we onze gezamenlijke innovatieve slagkracht enorm vergroten. Daarvan profiteert niet alleen het primair onderwijs waar zowel Heutink ICT als Cloudwise haar basis heeft. Ook in het voortgezet onderwijs zien we veel kansen om samen een passend portfolio te realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat we ICT samen nog beter laten werken vóór het onderwijs.”

Over Odin Groep
Odin Groep is een leidende Managed Service Provider in de Nederlandse markt met een sterke focus op managed services, cloudhosting en datacenteroplossingen, security en consultancy. Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van online IT-diensten die worden ontwikkeld, gemanaged en gehost door Odin Groep. Odin Groep biedt een solide fundament voor het leveren van betrouwbare en innoverende oplossingen. De organisatie telt ruim 650 medewerkers, heeft vestigingen in Hengelo, Vianen en Georgsmarienhütte (Duitsland) en is in de markt bekend met het bedrijf Previder en de Odin Onderwijs bedrijven Heutink ICT en Heutink ICT GmbH. Lees meer op www.odin-groep.nl

Over Cloudwise
Cloudwise biedt slimme oplossingen voor ingewikkelde technische en didactische vraagstukken, zodat leraren en leerlingen zorgeloos en veilig in de cloud kunnen werken. De onderwijsspecialist helpt als het gaat om infrastructuur (hardware), platformen (lesgeven & toetsen) en het opdoen van kennis & inspiratie (Academy). Al ruim 11 jaar zijn ze een partner van het onderwijs en helpen elke dag om digitaal onderwijs nog beter en veiliger te maken. Lees meer op www.cloudwise.nl

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo
Netherlands

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen
Netherlands

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico