Dit doen wij voor duurzaamheid

Als IT-organisatie zijn wij ons bewust van onze impact op mens, milieu en maatschappij. Wij hebben oog voor onze mensen en relaties, voor duurzaamheid en voor de continuïteit van Odin Groep.

Download hier het jaarverslag 2022

Dit doen wij voor duurzaamheid

Als IT-organisatie zijn wij ons bewust van onze impact op mens, milieu en maatschappij. Wij hebben oog voor onze mensen en relaties, voor duurzaamheid en voor de continuïteit van Odin Groep.

Download hier het jaarverslag 2022

De principes van betekenisvol ondernemen waren, zijn en blijven voor Odin Groep van groot belang. Ondernemen en geld verdienen is geweldig, als het maar op een verantwoorde manier gebeurt. Het is zaak dat we milieu en omgeving zo min mogelijk belasten en positieve ontwikkelingen ondersteunen en stimuleren waar we kunnen. Daar zetten we ons ook in 2023 graag voor in.

In 2022 hebben we ons ook ingezet om de effecten van de hoge inflatie voor onze medewerkers te verzachten. Verder hebben we op sociaal vlak onder meer een bijdrage geleverd aan de Special Olympics Nationale Spelen 2022.

Planet

De activiteiten van Odin Groep hebben onmiskenbaar impact op natuur, milieu en klimaat. Wij voelen het als een plicht om deze impact te minimaliseren, door onder
andere 100% groene stroom te gebruiken, energiebesparende maatregelen te nemen en onze CO2 -uitstoot te verlagen. Dat laatste geven we bijvoorbeeld vorm
door hybride werken aan te moedigen en te faciliteren. Verder zetten we ons in om minder verpakkingsmaterialen te gebruiken en waar mogelijk afval te scheiden. Ons hoofdkantoor hebben we voorzien van een warmtepomp. En wat onze datacenters betreft: het is een gegeven dat die veel stroom verbruiken. Toch doen we ook hier ons best om zo zuinig mogelijk om te gaan met energie, door te investeren in gerichte maatregelen en technologieën.

Flora en fauna
Duurzame huisvesting hoort ook natuurinclusief te zijn. Daarom staan er bovenop ons hoofdkantoor, 52 meter hoog, twee nestkasten voor slechtvalken en torenvalken. Verder zijn er op het terrein vijf zogenaamde nestflats en -straten voor huismussen, en drie vleermuiskasten. De vogels zien ons terrein inmiddels als hun natuurlijke habitat. Om een net zo prettige habitat te creëren voor vlinders en andere insecten, zaaien we op het terrein ook wildbloemmengsel uit.

Transport

Onze kantoorlocaties zijn ook per fiets en ov goed bereikbaar. Het pand in Hengelo heeft een ruime en veilige overdekte fietsenstalling met oplaadpunten voor e-bikes. Ook zijn er twee kleedruimtes met douches en lockers. Er is een ruim parkeerterrein voor medewerkers en bezoekers, inclusief laadpalen voor elektrische en hybride auto’s. In Vianen zijn er meerdere laadpalen op het parkeerterrein en stellen we deelfietsen ter beschikking. Door de groei van onze organisatie is het aantal auto’s in ons wagenpark toegenomen. We streven naar een uitbreiding van het aantal elektrische voertuigen en adequate faciliteiten voor het opladen ervan.

PUE-waarde

Power Usage Effectiveness (PUE) is een goede indicatie van hoe energie-efficiënt een datacenter is ingericht. De PUE-waarde laat zien hoeveel energie wordt gebruikt voor andere doeleinden dan IT-middelen als servers, storage en switches. Idealiter neemt deze waarde af naarmate de bezetting van een datacenter hoger wordt.

Onze bijdrage aan een betere wereld

Mede vanuit ons streven naar digitale inclusiviteit ondersteunen we ook graag belangrijke evenementen en maatschappelijke projecten. Dat doen we door donaties
te verstrekken of onze kennis, diensten en producten ter beschikking te stellen. In 2022 heeft Odin Groep een mooi bedrag besteed aan sponsoring van en giften aan diverse initiatieven die onze wereld een beetje mooier en beter maken.

Een kleine greep uit de maatschappelijke investeringen van dit jaar:

• Op sociaal en financieel vlak is er een bijdrage geleverd aan de Special Olympics Nationale Spelen 2022
• Een schenking aan Giro 555 “Samen in actie voor Oekraïne”
• Een donatie aan de voedselbank van de opbrengst van onze “krokettendag”
• Een donatie aan de Stichting Twente tegen Kanker
• Een donatie aan Stichting Houten Geeft, die zich inzet voor kinderen uit mindervermogende gezinnen/thuissituaties in de gemeente Houten.

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico