Dit doen wij voor duurzaamheid

Als IT-organisatie zijn wij ons bewust van onze impact op mens, milieu en maatschappij. Wij hebben oog voor onze mensen en relaties, voor duurzaamheid en voor de continuïteit van Odin Groep.

Download hier het jaarverslag 2021

Dit doen wij voor duurzaamheid

Als IT-organisatie zijn wij ons bewust van onze impact op mens, milieu en maatschappij. Wij hebben oog voor onze mensen en relaties, voor duurzaamheid en voor de continuïteit van Odin Groep.

Download hier het jaarverslag 2021

Afgelopen periode werd onze manier van leven in hoge mate beïnvloed door de coronapandemie. Zowel zakelijk als privé heeft deze periode haar sporen nagelaten. Eens te meer werd duidelijk hoe kwetsbaar en tegelijkertijd weerbaar wij zijn. IT speelt een nauwelijks te onderschatten rol in het omgaan met een wereldwijde crisis. De pandemie en de maatregelen hebben grote impact gehad op ons welzijn, dus we hebben veel aandacht besteed aan het mentaal welbevinden van onze collega’s.

Mede hierdoor hebben wij dit jaar wederom mooie bijdragen aan de digitale wereld kunnen leveren. Met onze IT-oplossingen konden we het verschil maken voor scholen, zorginstellingen, woningcorporaties, in de bouw en vele andere sectoren. Miljoenen gebruikers zijn dagelijks afhankelijk van onze diensten. Wij voelen ons comfortabel bij deze grote verantwoordelijkheid en we zijn er trots op erin te slagen een toonaangevende partner te zijn van onze opdrachtgevers.

Planet

Odin Groep is gemotiveerd om de impact van haar activiteiten op natuur, milieu en klimaat te minimaliseren. Dit doen we door o.a. de CO2-uitstoot te verlagen, gebruik te maken van 100% groene stroom en energiebesparende maatregelen te nemen. Ook werken we actief aan het verminderen van het gebruik van verpakkingsmaterialen en doen we aan afvalscheiding. In onze datacenters wordt per definitie veel energie verbruikt. Dat is een gegeven. Wij lopen echter voorop om het energiegebruik te verminderen door te investeren in energie besparende maatregelen en technologieën. Door hybride werken aan te moedigen en te faciliteren vermindert onze CO2-uitstoot.

Wist je dat:

  • Er in ons hoofdkantoor op 52 meter hoogte twee slechtvalkfamilies wonen?
  • We onze toiletten doorspoelen met regenwater?
  • We op drie plekken in Nederland zonneparken hebben staan goed voor 504 MWh per jaar?
  • Er 47 elektrische auto’s in ons wagenpark staan en dat dit aantal flink gaat groeien?

Efficiënt omgaan met energie

Eigen zonnepark

In 2017 is ons eigen zonnepark opgebouwd en daarna uitgebreid. De opwek hiervan bedroeg 412 MWh in 2021. In 2020 is ook op de locatie in Vianen een zonnepark geïnstalleerd. Hier is het afgelopen jaar 48 MWh opgewekt. Alle opgewekte stroom is direct gebruikt, waardoor er geen terug levering is geweest.

PUE-waarde

Power Usage Effectiveness, oftewel PUE, geeft aan hoe efficiënt een datacenter is ingericht voor wat betreft energieverbruik. Deze waarde toont het aandeel energie dat niet wordt gebruikt voor IT-middelen als servers, storage en switches. Wanneer de bezetting van een datacenter hoger wordt, neemt in een ideale situatie de PUEwaarde af. Mede door de toename van servers in ons datacenter en het telkens verder optimaliseren van de energieafname zien we in 2021 een daling van deze waardes (een lagere PUE waarde betekent een nog efficiënter energieverbruik).

Onze bijdrage aan een betere wereld

In 2021 heeft Odin Groep €120.000 besteed aan sponsoring van en giften aan diverse initiatieven die onze wereld een beetje mooier en beter maken. Een kleine greep uit de maatschappelijke investeringen van dit jaar:

• Een donatie aan de stichting ‘Vang je Droom’ waarmee minder kansrijke kinderen uit Twente en Salland hun dromen kunnen waarmaken
• Een schenking van 30 Chrome Books aan GetITFree, een initiatief dat mensen met een krappe beurs helpt om een apparaat aan te schaffen waarmee ze op internet kunnen
• Een donatie aan de Fanny Blankers-Koen Games, een jaarlijks internationaal atletiekevenement
• Een donatie aan de Stichting Twente tegen Kanker
• Een schenking in de vorm van computers en apparatuur aan Stichting Hellabeem die kinderen en jongeren met een beperking in Sri Lanka helpt
• Previder is trotse sponsor van FC Twente

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico