Netwerkspecialist de leukste startersbaan voor netwerkbeheerders

Als Netwerkspecialist ben je een belangrijke spil bij Heutink ICT, want je zorgt ervoor dat IT-omgevingen op basisscholen blijven draaien. Wat maakt deze functie zo leuk? Wij vroegen het aan Kevin Kraan, onze Netwerkspecialist in de regio West-Nederland.

Hi Kevin, wat doe je precies als Netwerkspecialist?

Ik ben voornamelijk bezig met troubleshooting op basisscholen. Dan moet je denken aan het oplossen van storingen van netwerken, hard- en software en randapparatuur, zoals printers, scanners en accesspoints. Het leuke is dat je altijd analytisch te werk moet gaan om te achterhalen wat het probleem is. Vervolgens bepaal je hoe je het probleem gaat oplossen.

Naast de troubleshooting zijn implementaties een belangrijk gedeelte van mijn werk. Basisscholen stappen steeds meer over naar de cloud en ik ondersteun om de lokale omgevingen te migreren naar onze cloudoplossingen.

Kevin Kraan

Wat maakt je werk zo leuk?

Ik vind de afwisseling tussen de werkzaamheden en de klanten het leukst. Geen dag is namelijk hetzelfde. De ene dag ben je bezig met het configureren van accesspoints en de andere dag met het installeren van een router. Daarnaast ben ik altijd aan het werk op een school dus je wordt omringt door kinderen van groep 1 tot en met groep 8. Daar krijg ik veel positieve energie van. Oké toegegeven, het zijn soms best druktemakers, maar ik vind het een erg prettige omgeving om in te werken. Er gebeurt eigenlijk altijd wel wat op een basisschool. Door de maatregelen van het coronavirus werkte ik de afgelopen periode op lege scholen en dan is het wel eenzamer. Gelukkig zijn de scholen nu weer open.

Hoeveel ben je onderweg?

Ook dat verschilt per week, want op één dag ga ik bij maximaal twee tot drie scholen langs om werkzaamheden te doen. Over het algemeen ben ik zo’n 300 a 400 kilometer in de week onderweg. Ik vind dat wel meevallen en vind het ook totaal niet erg om te rijden. Gelukkig heb ik wel een auto van de zaak. De projecten worden door de afdeling planning ingepland dus ik hoef alleen maar mijn agenda te checken en naar de school te rijden. Als ik voor langere tijd wat verder weg zit wordt er een hotelovernachting geregeld.


Je bent Netwerkspecialist in de regio West-Nederland. Moet je dan vaak naar het kantoor van Heutink ICT in Hengelo reizen?

Nee, eigenlijk alleen voor vergaderingen en dat is ongeveer één keer per maand. Gelukkig worden mijn werkzaamheden dan ook in de buurt van Hengelo gepland dus dan werk je al in de buurt van het kantoor.


Mis je je collega’s niet als je alleen op afstand werkt?

Dat valt reuze mee! Het is wel een functie met een hoge mate van zelfstandigheid, maar ik heb ook veel korte lijntjes met mijn collega’s per telefoon. Daarnaast werk je soms ook samen met andere netwerkspecialisten op één locatie. Ook de afwisseling tussen zelfstandig en gezamenlijk werken vind ik erg prettig.

Voor wie is dit de ideale functie?

Met name voor starters die op MBO-niveau 4 als ICT-beheerder zijn afgestudeerd. Als je leergierig bent en graag werkt met IT-omgevingen dan is dit dé juiste plek om te beginnen. Je leert hier namelijk ontzettend veel dingen. Mocht je ergens niet uitkomen of als er iets is mis gegaan, kan je gelukkig altijd terugvallen op een team van ervaren netwerkspecialisten. Zij staan voor je klaar om je verder te helpen. Daarnaast heb je binnen Heutink ICT ook veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. Ik heb bijvoorbeeld studiemogelijkheden gekregen om wifi uit te meten. Daarnaast kun je ook certificaten behalen op het gebied van Microsoft, Ruckus, Google en Fortigate. Kortom, een ideale functie om je carrière in de IT te starten!

Spreekt de functie van Netwerkspecialist jou ook aan?

Heeft Kevin jou enthousiast gemaakt en wil je ook bij ons komen werken als Netwerkspecialist? Dat kan! Wij hebben een vacature in de regio Utrecht, regio Oost-Nederland en in de regio West-Nederland. Wil je meer informatie over de vacature hebben of een kopje koffie of thee komen drinken met een van onze recruiters? Neem dan contact op met onze recruiter Jolien Knol via 074 240 4600.

Enthousiast geworden?

Ontdek of jouw droombaan tussen onze vacatures staat. Zo niet, stuur dan een open sollicitatie.

Bekijk vacatures

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico