"Je wordt hier gewaardeerd voor wie je bent"

Maaike Vliegen (22) studeerde Psychologie (richting Arbeids- en Organisatiepsychologie) aan de Universiteit Utrecht. Na afronding van de Bachelor koos ze voor de Master Consultancy & Organisational Development aan de Universiteit van Amsterdam. En nu loopt ze in dat verband stage bij Winvision. Het is trouwens inmiddels wel wat meer geworden dan zomaar een stage.

Ruimte en vrijheid

Op zoek naar een stageadres besloot Maaike gebruik te maken van LinkedIn. "Ik heb gepost wat ik ongeveer zocht. Daarop kreeg ik een reactie van Wietske Aalders van Winvision, die ik via-via al kende. Van het een kwam het ander en na een aantal persoonlijke gesprekken kreeg ik een stageplaats aangeboden. Een echt officieel sollicitatiegesprek is er niet eens aan te pas gekomen, zo goed was de match. Ik voelde dat ik met mijn achtergrond iets kon brengen en dat zij daar naar op zoek waren. En de ruimte en vrijheid die je bij Winvision krijgt om dingen te proberen, samen met de gezellige, informele sfeer... daar voelde ik me meteen bij thuis."

Onderzoek

Maaikes stageopdracht heeft te maken met het Competence Center, een nieuw interdisciplinair team binnen Winvision. "Daarin zitten afgevaardigden van alle afdelingen en het is gericht op samenwerking en onderlinge kennisdeling. Mijn opdracht is te onderzoeken hoe we dat team zo kunnen vormgeven dat het optimaal kan presteren. Daarvoor heb ik eerst veel geobserveerd en gesprekken gehad met alle teamleden. Vervolgens heb ik voor het team een vragenlijst opgesteld over verschillende factoren die van invloed zijn op samenwerken. De rest van mijn stage ga ik gebruiken om mijn bevindingen te verwerken tot een concrete aanbeveling."

Nu al een baan

Toen Maaike in januari bij Winvision kwam, zou ze een half jaar fulltime stage lopen. Maar dat pakte anders uit. "Na drie maanden kreeg ik het aanbod om ook al echt bij Winvision te komen werken, als veranderconsultant. Per 1 mei ga ik officieel van start met een project en verdeel ik de tijd die ik heb: 20 uur per week betaald werk en 20 uur stage. Het is soms wat lastig om daarin de goede balans te vinden. Maar ik ben natuurlijk wel heel blij dat ik zo'n mooie kans heb gekregen om al echt aan het werk te gaan in mijn vakgebied."

De mens

Tot slot: hoe is het voor een psycholoog om te werken bij een bedrijf waar IT zo'n belangrijke rol speelt? "Ik heb eerlijk gezegd niet zoveel met techniek. Maar een technische oplossing is pas een oplossing als mensen ermee kunnen werken. Dat is waar mijn interesse ligt. Wat dat betreft zit ik hier goed, want bij Winvision gaan we uit van de visie dat het technische en menselijke veranderproces gelijktijdig moeten plaatsvinden voor een optimale borging Wat me hier ook bevalt, is de uitstekende begeleiding die ik krijg, als stagiair én als collega. Je wordt hier gewaardeerd voor wie je bent. Dat vind ik heel prettig."

Wil je ook stage lopen bij Odin Groep of onze bedrijven?

Wil je ook stage lopen bij Odin Groep, maar is er op dit moment geen relevante stage beschikbaar? Neem dan contact met onze recruiters op en stel je opdracht of stage voor.

Bekijk de stagevacatures

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico