"Ik doe hier iedere dag nieuwe inzichten op"

Andrei Oewarkin (22) werkte eerst een aantal jaren in het banken- en verzekeringswezen voordat hij in 2017 besloot de opleiding HBO-ICT te gaan volgen bij Saxion in Enschede. Omdat hij een bruggenbouwer wil zijn tussen technologie en commercie, koos hij binnen zijn opleiding de Business-richting. Sinds deze zomer loopt hij stage bij Winvision.

Onboarding

Dat Andrei uit meerdere opties koos voor Winvision, kwam vooral door de stageopdracht die daar werd aangeboden. "Die sprak me aan, omdat het gaat over een onderwerp dat vanuit mijn eerste baan heel herkenbaar was: 'onboarding'. Oftewel, het zodanig verwelkomen en inwerken van nieuwe medewerkers dat zij zich sneller thuis voelen en dus ook eerder productief zijn. Als je ergens net werkt, komt er veel informatie op je af die je allemaal moet verwerken. Als je vragen hebt, weet je nog niet goed bij wie je moet zijn. Daardoor kun je je als nieuwkomer aardig verloren voelen. Uit mijn vooronderzoek blijkt dat zes op de tien mensen die in zo'n situatie zitten binnen het eerste halfjaar afhaken en op zoek gaan naar een andere werkgever. Met goede onboarding kun je dat als werkgever voorkomen."

Andrei Oewarkin

Meewerken aan applicatie

Bij Winvision kreeg Andrei de kans om aan die goede onboarding invulling te geven via zijn stageopdracht. "Ik lever een bijdrage aan de ontwikkeling van een applicatie. Niet aan de techniek, maar puur aan de inhoud. We willen een dashboard maken waarmee nieuwe medewerkers snel toegang hebben tot allerlei informatie over de organisatie waar ze zijn gaan werken, maar ook specifiek over hun directe collega's. De app kan ook een goed middel zijn om de administratie rond de indiensttreding eenvoudiger te maken. Welke functionaliteiten de app uiteindelijk krijgt, hangt er een beetje van af waar de prioriteit ligt bij organisaties. Dat ben ik momenteel aan het uitzoeken."

Interessante sessies voor stagiairs

Andrei noemt zijn stage tot nu toe uitdagend. "Maar ik houd van uitdagingen, voor mij werkt dat juist motiverend. Ik krijg er energie van, net als van de sessies die Odin Groep voor stagiairs organiseert. Dat Hans Lesscher als directeur van Odin Groep zelf de introductie voor de nieuwe stagiairs doet, vind ik mooi. Dat geeft echt een persoonlijke touch. De sessie met de talentanalyse vond ik ook heel interessant. Ik herkende me er voor zeker 80 procent in, maar er kwamen ook verrassingen uit. Ik doe hier elke dag nieuwe inzichten op. Dat moet ook, want stage lopen doe je om dingen te leren."

Wil je ook stage lopen bij Odin Groep?

Wil je ook stage lopen bij Odin Groep, maar is er op dit moment geen relevante stage beschikbaar? Neem dan contact met onze recruiter op en stel je opdracht of stage voor.

Laat een bericht achter

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico