"De projecten zijn complex en ik bijt me daar met het team graag in vast"

Martijn Juurlink (34), senior Microsoft 365-consultant bij Winvision, is sinds januari 2013 een gewaardeerd collega binnen Odin Groep. Hij is wat je noemt een Microsoft-man. Zijn fascinatie voor het platform begon ooit met SharePoint. Sindsdien heeft zijn werkveld zich verbreed tot het bedenken van innovatieve technologische concepten en het begeleiden en ondersteunen van collega’s en bedrijven naar het volledige online platform en bijhorende applicaties.

Hoe ben je destijds bij Odin Groep terechtgekomen?

"In 2011 had ik net mijn opleiding Bedrijfskundige Informatica afgerond toen ik met een kennis een bedrijf startte. Wij zagen op dat moment een gat in de markt met betrekking tot het online werken in Microsoft 365. Dat stond nog in de kinderschoenen maar wij geloofden erin. Hans Lesscher van Odin Groep deelde die visie kennelijk, want ruim een jaar later haalde hij ons aan boord en mocht ik als Microsoft 365-consultant aan de slag bij het toenmalige Web2work. Dat was een behoorlijk technische club, die zich vooral richtte op online diensten."

Wat hield je functie in die begintijd in?

"De voornaamste opdracht die ik meekreeg, was Microsoft 365 op de kaart te zetten binnen Odin Groep. Met dat doel heb ik allereerst aansluiting gezocht met Heutink ICT, omdat Microsoft toen gratis Microsoft 365 aanbood aan het onderwijs. Zo hebben we samen een aantal jaren gewerkt aan een technisch concept voor de toepassing van Microsoft 365 in het onderwijs. Ik kreeg de ruimte om te pionieren en een team op te bouwen om een goed concept neer te zetten en dat ook op de juiste manier te ondersteunen. Het concept dat we toen hebben ontwikkeld, wordt tot op de dag van vandaag gebruikt bij veel onderwijsklanten van Heutink ICT.

Hoe belandde je vervolgens bij Winvision?

"Na het opheffen van Web2work werden mijn collega's en ik opgenomen in andere Odin-bedrijven. Ik maakte toen de overstap naar dé Microsoft-specialist binnen Odin Groep: Winvision. Gezien mijn achtergrond was dat een logische keuze. Bovendien, omdat ik al enkele jaren in het onderwijs meedraaide, zocht ik uitdagingen en vraagstukken in andere sectoren om mezelf te blijven ontwikkelen op verschillende gebieden. Stilstand is voor mij achteruitgang."

Wat doe je nu bij Winvision?

"Ik houd me voornamelijk bezig met beleid, implementaties en ondersteuning bij de overgang naar Microsoft 365 en het Power Platform. Mijn focus en passie liggen bij grotere klanten die lastige vraagstukken hebben. Daar ben ik ook op strategisch niveau in gesprek om cloudtransities zo goed mogelijk te laten verlopen. Winvision heeft over het algemeen grote klanten. Daar is het niet een kwestie van één technisch concept opzetten en uitrollen, want elke organisatie is anders en kent zijn eigen uitdagingen. Je hebt ook heel specifieke aandachtsgebieden, zoals databeveiliging, informatiemanagement, procesoptimalisatie en governance. De projecten zijn complex en ik bijt me daar met het team graag in vast."

Waarom ben je eigenlijk zo'n fervent Microsoft-fan?

"Het Microsoft-platform is zo breed en diep, het biedt voor elk probleem en uitdaging wel een oplossing. Het is altijd weer een mooie puzzel om processen bij de klant te laten aansluiten bij de technische mogelijkheden en andersom. Daar komt bij dat Winvision een heel brede focus heeft op het platform, waardoor ik mijn kennis ook kan uitbreiden naar andere vlakken, zoals het Microsoft Power Platform. Dat neemt momenteel een enorme vlucht, het is geweldig om daar onderdeel van te zijn. Hoe gaaf is het om als niet-ontwikkelaar toch applicaties te kunnen ontwikkelen voor mooie klanten?"

Hoe ervaar je de huidige situatie?

"De afgelopen maanden zijn ontzettend dynamisch geweest. In deze tijd van werken op afstand is er een run naar de cloud ontstaan. Organisaties dreigen daarbij weleens de kwaliteit en de veiligheid uit het oog te verliezen. In de toekomst, als het straks weer wat rustiger is, zullen we daar nog wel wat uitdagingen aan krijgen. Dan moeten we aan de slag met zaken als de veiligheid van data en toegang, de inzet van de verschillende Microsoft oplossingen en de manier waarop met het platform wordt gewerkt. Anderzijds is het ook goed dat zoveel organisaties nu min of meer noodgedwongen naar de cloud zijn gegaan. Met de stap naar digitalisering van de werkplek is er ineens veel ruimte ontstaan voor vervolgstappen, bijvoorbeeld in de vorm van mobiele applicaties en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Ook voor al die vervolgstappen biedt Microsoft perfecte oplossingen."

Tot slot: hoe bevalt het je bij Odin Groep?

"Ik voel me thuis bij de no-nonsense-cultuur. Alle collega's van de verschillende bedrijven staan klaar om je te helpen en je krijgt enorm veel ruimte om je te ontwikkelen en te groeien als persoon. Dat geeft steeds weer nieuwe inzichten waar je van leert. Wat mij betreft een goede zaak, want ik wil steeds beter en breder worden in mijn vak en daarbij mensen inspireren en begeleiden."

Collega worden van Martijn?

We hebben een plekje vrij in het Moderne Werkplek-team van Winvision!

Solliciteer als Office 365 Consultant

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico