Koen Klein Brinke zette zijn afstudeerstage om in een baan

Kun je bij Odin Groep van je stage daadwerkelijk je baan maken? Zeker! Koen Klein Brinke liep in 2018 stage, studeerde cum laude af en heeft inmiddels een vaste baan bij Previder, één van de bedrijven van Odin Groep. Wij zochten hem op.

Hoe kwam je voor het eerst in contact met Previder?

Mijn eerste kennismaking met Previder had ik tijdens mijn minor van HBO-ICT van Saxion Enschede. We kregen een casus over de IT-migratie van een fictieve klant onder leiding van Peter Bult, Consultant bij Previder. Tijdens de rondleiding door PDC2 (één van de twee datacenters van Previder) keek ik echt mijn ogen uit. Vervolgens heb ik Peter gevraagd of de mogelijkheid er was om bij Previder mijn afstudeerstage te doen en toen is het balletje gaan rollen.

Koen klein Brinke

Hoe zag je stage eruit?

Ik heb mijn HBO afstudeeronderzoek gevolgd op de Core-afdeling die verantwoordelijk is voor het beheer en ontwikkeling van de platformen van Previder. Tijdens mijn stage heb ik een uitgebreid plan geschreven voor de vernieuwing van de netwerklaag van het Infrastructure as a Service-platform. De netwerklaag was aan vervanging toe, want de hardware was verouderd en kon de allernieuwste technieken niet ondersteunen. In het plan staat een nieuw netwerkdesign met nieuwe netwerktechnieken en bijbehorende hardware van de meest toonaangevende netwerkleveranciers. Ik ben erg trots op het plan en gelukkig vonden ze dit op school ook terecht, want ik ben cum laude afgestudeerd met een 9. Maar gelukkig bleef het daar niet bij en zagen ze bij Previder ook de potentie van het plan, want het advies is bijna 1 op 1 overgenomen. Ik vind het ontzettend tof om te zien dat mijn plan daadwerkelijk is uitgevoerd en niet dat het ergens in de ijskast is gezet.

En vervolgens ben je aan de slag gegaan met een ‘vaste’ baan?

Jep! In de korte afstudeerperiode van zes maanden heb ik het bedrijf, collega’s en klanten leren kennen en die indruk was zo positief dat ik gesprekken heb gevoerd over een startersbaan. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan op de afdeling Customer Services als IT Support Specialist. In die functie bied ik ondersteuning aan onze klanten. Dat doe ik met name op het gebied van Werkplek Online, een online desktop dat gebruik maakt van onder andere Citrix. Windows Terminal Server en Ivanti. Deze technieken spreken mij erg aan.

Waarom heb je wederom voor Previder gekozen?

Ik wil liever niet werken bij een bedrijf waar je slechts één IT-omgeving beheert. Dat lijkt me repeterend werk waarbij ik me snel ga vervelen. Bij Previder heb je honderden klanten met duizenden uiteenlopende IT-omgevingen. Die diversiteit spreekt mij veel meer aan, want op deze manier wordt je IT-kennis snel verbreed. Als je clouddiensten interessant vindt en je wilt daadwerkelijk toegevoegde waarde leveren voor een klant dan ben je bij Previder aan het juiste adres.

Hoe is het om als starter je carrière bij Previder te beginnen?

Als je laat zien dat je wat wilt, dan biedt Previder je volop mogelijkheden. Ik ben bijvoorbeeld begonnen als eerstelijns medewerker bij de afdeling Customer Services, maar heb ondertussen veel meer verantwoordelijkheden gekregen. Inmiddels schakel ik niet alleen meer met klanten, maar ook met leveranciers van software, printers en andere IT-partijen. Daarnaast hou ik mij bezig met Veeam Office 365 back-up en Microsoft Intune. Je krijgt dus steeds meer taken overgedragen als je hiervoor openstaat. Die mogelijkheden om door te blijven groeien vind ik erg belangrijk en gelukkig krijg je die kansen ook aangereikt.

Wat vind je het belangrijkste in je functie?

Ik vind het belangrijk om uitgedaagd te worden in mijn dagelijkse werkzaamheden. Dat vertaalt zich vooral omdat je veel impact kan hebben bij een klant. Pasgeleden lag de IT-omgeving van een klant plat, omdat een applicatieleverancier tijdens de productie de applicatie had geüpdatet. Samen met onze contactpersonen hebben we dat getroubleshoot en is de storing verholpen. Iedereen kon dus weer snel aan het werk. Dat je als IT Support Specialist op afstand een bedrijf met honderden gebruikers weer draaiende krijgt waardoor zij hun diensten weer kunnen oppakken vind ik gaaf. Helemaal als je indirect een verschil kunt maken in een belangrijke sector als de zorg. Dat geeft mij echt het ultieme gevoel om IT te doen!

Wat is je uiteindelijke eindstation?

In de nabije toekomst wil ik doorgroeien naar volledig 2e lijns medewerker. Vanuit daar kan ik doorstromen naar 3e lijns support waar je meer complexere incidenten moet coördineren en troubleshooten. Maar een functie als IT-consultant lijkt me ook mooi en daarom ga ik binnenkort een dag meelopen met één van de consultants. Ook die mogelijkheden biedt Previder je!

Wil je ook stage lopen bij Odin Groep?

Wil je ook stage lopen bij Odin Groep, maar is er op dit moment geen relevante stage beschikbaar? Neem dan contact met onze recruiter op en stel je opdracht of stage voor.

Laat een bericht achter

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico