“Ik wil continu bijblijven met de nieuwste technieken”

Een leven lang leren is - zeker in de IT - een absolute noodzaak. Het volgen van trainingen is een must. Stan ten Thije weet er veel van, want de 23-jarige IT Support Specialist volgde maar liefst elf IT-trainingen in anderhalf jaar.

Hoe ben je bij Odin Groep terechtgekomen?

Nadat ik mbo-ICT niveau 3 en 4 had afgerond ben ik gestart met hbo-ICT. Daar kon ik helaas mijn ei niet kwijt. Het liefste zit ik in de techniek. Ik vind het simpelweg leuker om met mijn handen bezig te zijn dan verslagen te schrijven. Mijn motivatie ging dusdanig omlaag dat ik mijn eerste jaar niet heb afgerond. Vervolgens heb ik contact opgenomen met Odile (recruiter van Odin Groep) om te vragen welke mogelijkheden Odin Groep kon bieden. Een week later ben ik gestart als IT Support Specialist. Dat was in september 2017.

En zestien maanden later heb je al elf trainingen afgerond. Heb je dan nog wel tijd om je werk te doen?

Haha, zeker wel. Er wordt altijd gekeken of het volgen van een training wel in de planning past.

Welke trainingen heb je inmiddels afgerond?

Pfoe, ik heb technische trainingen gevolgd op het gebied van VMWare, Citrix, Office 365, Microsoft Intune. Cisco Networking, Cisco VoIP, Ivanti, PeterConnects, Windows Server en Sophos. Daarnaast heb ik een aantal soft skills-trainingen gevolgd.

Een flink lijstje. Waarom is het in jouw functie zo belangrijk om trainingen te volgen?

Ik ben IT Support Specialist bij de afdeling IT Servicecenter. Dat houdt in dat ik mij bezighoud met intern werkplekbeheer bij Odin Groep. Dan moet je denken aan onderhoud van de servers, applicaties en netwerken. Kortom, ik moet ervoor zorgen dat mijn collega’s aan het werk kunnen blijven. Wanneer er vragen of problemen zijn op het gebied van interne IT dan pak ik dat op.

Waarom zijn deze trainingen belangrijk voor jou?

Ik wil continu bijblijven met de nieuwste technieken. In de IT gaat alles zo snel. Het verandert met de week. Als je bijvoorbeeld ziet in welk rap tempo Microsoft nieuwe functies toevoegt, dan moet je daar bovenop zitten. Als je niet op de hoogte blijft ben je heel snel achter.

Hoe meld je je aan voor een training?

Daar zijn grofweg drie manieren voor. Allereerst kan het met de Odin Academy, het leertraject van Odin Groep. Hier wordt centraal trainingen aangeboden. Als ik een interessante training zie overleg ik met mijn manager of ik deze kan volgen. Daarnaast worden bij Previder, één van de bedrijven van Odin Groep, ook vaak interne trainingen georganiseerd. Doordat ik veel samenwerk met Previder is het handig om op de hoogte te zijn van hun oplossingen. Ten derde volgen wij als IT-team trainingen als we concrete uitdagingen tegenkomen. Dankzij een training ga je de diepte in en wordt het in de praktijk gemakkelijker om problemen op te lossen.

Waar eindigt je drang om je te ontwikkelen?

Een logische vervolgstap na IT Support Specialist is IT Specialist. Daar wil ik naar toe groeien. Met mijn leidinggevende heb ik regelmatig contact over mijn carrièrepad. Samen zoeken we certificaten en trainingen uit die passen bij IT Specialist. Uiteindelijk wil ik doorgroeien naar Cloud Engineer. Met name virtualisatie vind ik erg interessant. Ik heb dan ook vaak contact met de IT Engineers van Managed Services bij Previder. Zij geven mij tips over welke trainingen en certificeringen ik moet volgen. Dat vind ik het mooie aan Odin Groep. Je merkt dat ontwikkeling in de gehele organisatie breed wordt gedragen. Dat is voor talentvolle IT’ers erg belangrijk. Ons team bestaat bijvoorbeeld uit alleen maar jonge en ambitieuze collega’s die hun huidige functie als opstap zien van hun carrière. Ik vind het heel tof dat de ruimte wordt geboden om je verder te ontwikkelen.

Enthousiast geworden?

Ontdek of jouw droombaan bij onze vacatures staat of stuur via onze chatbot Eline een open sollicitatie!

Bekijk vacatures

Odin Groep

Expolaan 50
7556 BE Hengelo

Lage Biezenweg 3
4131 LV Vianen

KvK: 08218257
BTW-nr: NL821947126B01

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico